STAP-budget

THE GROW Factor is gecertificeerd door de NRTO om zo de mogelijkheid te bieden aan medewerkers van haar opdrachtgevers en andere geïnteresseerden om opleidingen via het STAP budget te volgen.

De trainingen van The GROW Factor vallen binnen het afwegingskader van niet-OCW erkende scholing voor de STAP regeling voor zowel algemene inzetbaarheid op de arbeidsmarkt als voor beroepsspecifieke vaardigheden.

 

Wat is het STAP-budget?

STAP staat voor STimulering ArbeidsmarktPositie. De overheid heeft het STAP-budget in het leven geroepen om scholing en ontwikkeling van o.a. medewerkers te stimuleren.

Vanaf 2022 kunnen medewerker gebruikmaken van deze subsidie om zichzelf bij- of om te scholen. Jaarlijks mag iedere medewerker voor één opleiding €1.000 STAP-budget aanvragen waarmee hij/zij zijn/haar positie op de arbeidsmarkt kan verbeteren. Het STAP-budget is bovendien een gift van de overheid, als je de opleiding succesvol afrondt. Je ontvangt dan ook en bewijs van deelname van The GROW Factor na afloop van het trainingstraject.

Aanvragen kan tijdens een van de aanvraagrondes via het STAP-portaal van UWV. Een STAP-aanmeldingsbewijs is hiervoor verplicht en ontvang je na jouw voorlopige STAP-inschrijving bij The GROW Factor.

 

Wanneer kom je in aanmerking voor STAP-budget?

  • Je bent tussen de 18 jaar en 67 jaar.
  • Je bent in loondienst, ondernemer of je hebt momenteel geen werk.
  • Je ontvangt geen studiefinanciering, tegemoetkoming onderwijsbijdrage of andere publieke onderwijs financiering (met uitzondering van het Levenlanglerenkrediet).
  • Je opleiding start binnen 3 maanden na sluiting van het aanvraagtijdvak bij UWV.
  • Je hebt dit kalenderjaar nog geen STAP-subsidie gekregen en er is nog budget beschikbaar.

 

Hoe vraag je STAP budget aan?

Dat is in 3 eenvoudige stappen geregeld als medewerker

Als je bij The GROW Factor een training wilt volgen, dan kun je je eenvoudig en snel online aanmelden voor het STAP-budget.

  1. Neem contact op met één van de trainers van The GROW Factor om te bepalen welke training voor jou het meeste rendement zal hebben.
  2. Schrijf je nu eerst in voor de betreffende training. Wordt de subsidie om een of andere reden niet toegekend, dan kun je je inschrijving kosteloos annuleren en heb je geen enkele verplichting!
  3. Ga daarna met het STAP-aanmeldingsbewijs dat je per e-mail van ons krijgt toegestuurd naar het STAP-portaal van UWV en vul daar het online aanvraagformulier voor je STAP-budget in tijdens een van de aanvraagrondes(dit is vanaf de eerste werkdag van de oneven maanden (januari, maart, mei, juli, september en november). De aanvraag kan gedaan worden vanaf 10:00 uur.

Tip:

Ga ook het gesprek aan met jouw leidinggevende of partner om de beste keuze te maken voor jouw komende ontwikkelingstraject

 

Als je gebruik maakt van het STAP-budget, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden voor consumenten, welke hier gedownload kunnen worden.

MEER WETEN & AFSPRAAK MAKEN?

+31 (0)161 77 88 00 | office@thegrowfactor.nl